Brasserie

Brasserie Promenade, het zonnigste terras van Nieuwpoort

Brasserie Promenade heeft met voorsprong het zonnigste terras van Nieuwpoort. Voeg er onze glimlach aan toe (als we er één terugkrijgen!!!) en je dag kan niet meer stuk. Al  van 10 uur ’s morgens kan je hier aan je vitamine-D kuur beginnen, en dit doe je met een lekkere koffie of exclusieve thee, een frisdrank, een goed glas bier of een heerlijk aperitief. Probeer onze picon, sangria  of tinto de verrano eens!

Snacks en tapas

Zowel binnen als op ons terras worden snacks of tapa’s geserveerd vanaf 12 uur. Voor een snelle hap hebben we lekkere broodjes en diverse croques. De specialiteit van het huis zijn eigen bereide garnaalkroketten en bij uitbreiding als hapje de garnaalballetjes.

Verse brasseriegerechten

Maar nog andere gerechten worden telkens vers in huis bereid met evenveel liefde en smaak: spaghetti, de beste van nieuwpoort, vol-au-vent, varkenswangetjes met bernardusbier, tagliatelli met scampi en de lekkere franse bouchotmosselen in het seizoen. Er wordt ook gewerkt met telkens wisselende dagsuggesties en dit in niet al te grote hoeveelheden om de versheid te garanderen.

Bieren bij de vleet

Om dit alles door te spoelen hebben we een uitgebreid gamma aan frisdranken en staan er ongeveer 50 bieren op de kaart, van een perfect getapte STELLA tot Westvlaamse paradepaardjes zoals OMER, ST-BERNARDUS, BRUGSE ZOT en HOMMEL. Maar ook drie Belgische en een Nederlands trappistenbier doen de zytholoog watertanden.

Of iets straffers...

Wil je iets straffers? MOJITO, DAIQUIRI, PINA COLADA, MARGHARITA of liever GIN???? Meer dan 20 gins staan er op de kaart waarbij de klassiekers zoals HENDRICKs , MONKEY47 en BOMBAY SAPPHIRE niet ontbreken maar ook een greep uit de minder bekende G’VINE, six MOMENTS, POPPIES, CITADELLE en DUINGIN  zijn aanwezig. Onze huisgin THE MAXX vervolledigt het lijstje.

Voor de whiskyliefhebbers...

Voor de whiskyliefhebbers staan er 65 verschillende single malts op het menu. De traditionele OBAN, LAGAVULLIN, TALISKER, HIGHLAND PARK, GLENFIDDICH, GLENROTHES en LAPHROIAG,…… kunnen zowel leken als kenners bekoren. Hierbij geeft Manu u graag een woordje uitleg en begeleidt hij u in uw keuze. Maar ook zijn er een paar exclusieve kroonjuwelen ter beschikking waarbij de echte whiskyliefhebber geen uitleg nodig heeft: OCTOMORE, PORT CHARLOTTE, ARDBEG, COAL ILA……